Over Aranka van Dijk – 1995′

De fotograaf die uw visie en verhaal vertaalt in gelaagdheid en diepgang.

Altijd al heeft het bedrijfsleven, de besluitvoering, en hoe een bedrijf of organisatie zich beweegt mij geboeid. Dit is wederom bevestigd in mijn voorgaande baan als personal assistent voor de Platinum/Ultimate passagiers bij KLM. 

Een deeltijdopleiding tot professioneel beeldmaker aan de Fotoacademie bracht mijn creatieve kant tot uiting. Het gaf me energie en inspiratie om in mijn vrije tijd bezig te zijn met een ander vakgebied. De afwisseling van materie tussen studie en werk heeft ervoor gezorgd dat ik gemotiveerd en uitgedaagd bleef.

Toch heeft fotografie mij in 2021 volledig gegrepen. De coronacrisis heeft mij doen beseffen dat het leven te kort is om niet te doen wat ik echt leuk vind. Ik ben gaan werken bij Cameraland en ben daarnaast als fotograaf begonnen met ondernemen. Dit is voor mij de springplank geweest van mijn fotografiecarrière.

De combinatie van masterclasses bij o.a. National Geographic en Colorwoodphoto, het fotograferen en werken bij Cameraland is voor mij een succesformule geweest. De kennis, toegang tot apparatuur en ontwikkeling maakt dat mijn passie en volharding voor fotografie alleen maar verder is gaan groeien.

“Learn the rules like a pro, so you can break them like an artist” – Pablo Picasso

“Als je dingen doet die je leuk vindt, gaat het buffelen vanzelf”. – Aranka​

Aranka van Dijk Fotografie Over

Mijn doel is een foto creëren die naar je toekomt, een beeld waar je naar blijft kijken… Het is een combinatie van factoren die maakt dat een beeld precies dát zegt wat het moet zeggen. Precies klopt. Precies is vastgelegd zoals het bedoeld is.

Door mijn expertise met Visual storytelling help ik om jouw bedrijfsverhaal en missie overbrengen.

Fotografie beschouw ik als een geweldig vak en ambacht. Door mijn expertise met Visual storytelling help ik om jouw bedrijfsverhaal en missie overbrengen.

Een klein detail of verandering van compositie kan een wereld van verschil zijn in de boodschap die je wil overbrengen in je foto. Diepgang en precisie zijn daarom onlosmakelijk verbonden met mijn werk. En laat jouw foto’s kracht en zekerheid uitstralen.

In overleg met opdrachtgevers, stel ik de vraag: Hoe kan ik het anders doen? Welke andere invalshoeken kunnen interessant zijn?

Op die manier creëer ik een vernieuwend, verrassend en esthetisch fraai beeld. Eenheid vinden op een verrassende manier. Mijn nieuwsgierigheid en interesse voor het zakenleven zorgen voor een individueel karakter in mijn foto. Mensen en bedrijven op een voetstuk plaatsen geeft mij energie.

Door dit stukje zorgvuldigheid en passie van mijzelf toe te voegen, onderscheid ik mij als fotograaf. Gevoed door mijn studie psychologie en de opleiding aan de Fotoacademie heb ik geleerd het onderwerp te kunnen zien in haar maximale potentie.

Je herkent mijn werk vaak aan de verhouding tussen van daglicht en kunstlicht. Waardoor het beeld de realiteit zo dicht mogelijk benadert. Dit geldt zowel in mijn kleur- als zwartwit werk.

Werkwijze: Uw visie en verhaal, vertaald in gelaagdheid en diepgang.

Tijdens de shoot begeleid ik jou en kijk op geheel mij eigen wijze door de lens. Ik laat in de foto’s terugkomen wie jij bent en wat je verhaal is. Dit is mijn onderscheidend vermogen en is wat mij uniek maakt als fotograaf en wat zorgt voor enthousiaste opdrachtgevers.

Mijn doel is een foto creëren die naar je toekomt, een beeld waar je naar blijft kijken… Het is een combinatie van factoren die maakt dat een beeld precies dát zegt wat het moet zeggen. Precies klopt. Precies is vastgelegd zoals het bedoeld is.

Een beeld kan een bepaald gevoel geven. Dit kan kracht uitstralen, of zelfs emotie losmaken. Je wilt dat de kijker het bedrijf of persoon die je fotografeert zien. Je wilt in verschillende beelden een compleet verhaal vertellen. Hierin ben ik op mijn best. Dat is wat ik doe.

Icon camera

Benieuwd naar een samenwerking, gesprek, brainstorm of een kopje koffie?


Let’s create together!